Betalingsbeschermer

Misschien heb je wel eens wat gehoord over betalingsbeschermers en ben je nieuwsgierig naar meer informatie daarover. Op zich is het lastig om hier een uitgebreid artikel over te schrijven aangezien er niet bijster veel over te vertellen is. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets te schrijven is over de betalingsbeschermer. Lees je met ons mee?

Wat is een betaalbeschermer?

Sluit je binnenkort een lening af? Dan sluit je meestal daar ook automatisch een betalingsbeschermer bij af. Daarmee wordt gewoonweg een bepaald risico, die jij of jouw nabestaanden lopen, verzekerd. Zo keert de verzekeraar bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid per maand een bepaald geldbedrag uit waardoor je in staat bent om de lening te kunnen blijven aflossen. Sterf je tussentijds? Dan zal de lening geheel worden afgelost door de verzekeraar bij wie je een betalingsbeschermingsverzekering hebt afgesloten. Daarmee ontlast je jouw familie. Zij worden in dat geval niet met je schulden opgezadeld. Hier merk je natuurlijk zelf niets meer van maar met deze zekerheid in het vooruitzicht leen je met een geruster hart geld.

Geen betalingsbeschermer bij kleine leningen?

Bij het afsluiten van kleine kredieten is het doorgaans niet nodig om een betalingsbescherming af te sluiten. Het AFM meldt dat dit namelijk "niet in het belang is van de klant". De kosten van een dergelijke verzekering staan niet in verhouding tot het risico dat met een betalingsbeschermer voor de klant wordt afgedekt. Dit beperkte risico komt dus voor rekening van de klant (of nabestaanden) zelf. De adviseur van Het Financieringshuis zal alle mogelijke scenario’s met je gaan bespreken.

Wat kan je verzekeren?

Een betalingsbeschermer kan je afsluiten bij vrijwel alle soorten financieringen. Maar wat kan je daarmee verzekeren? Met een betalingsbeschermerverzekering kan je de aflossing en rente van hypotheken verzekeren alsmede de aflossing en rente van persoonlijke leningen en doorlopende kredieten. Ook bij bepaalde leasevormen en huurkoop is het mogelijk de aflossing en rente te verzekeren. De adviseur van Het Financieringshuis bespreekt alle mogelijke risico scenario's met je tijdens het inventarisatiegesprek.

Leen calculator

Bereken hoeveel je kan lenen en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Waar kunnen wij je mee helpen?