Financial lease

Financial lease wordt gemakshalve ook wel eens zakelijke autolease genoemd en is een leasevorm die geschikt is voor ondernemers. Het grote voordeel van financial lease is dat men direct de beschikking heeft over een nieuwe leaseauto of occasion terwijl het niet nodig is om eigen bedrijfskapitaal daarvoor te gebruiken. Zelf bepaal je de looptijd (tot een maximum). Deze kan geheel afgestemd worden op de afschrijving van de auto. Elke maand betaal je een vast leasebedrag. Dit is mogelijk omdat de rente altijd vooraf wordt vastgelegd en deze is onveranderlijk. Ook betaal je maandelijks een vast gedeelte aan aflossing. Dit alles bij elkaar betekent voor jou als ZZP'er of MKB'er dat je van te voren weet wanneer het leasecontract afloopt. Financial lease is daardoor één van de meest transparante en duidelijke financieringen die er bestaat.

Financial lease is geschikt voor vrijwel alle ondernemers

Elke ondernemer, ZZP'er of MKB'er, weet dat het bezitten van een goede auto meer noodzaak is dan een luxe. Dit terwijl een nieuwe auto lang niet altijd te financieren is met eigen middelen. Vaak is het zelf financieren van een nieuwe auto ook onverstandig. Door gebruik te maken van financial lease behoud je gewoon de liquiditeit en lease je al tegen lage maandlasten een nieuwe of gebruikte (bedrijfs)auto. De auto betaal je in maandelijkse, vaste termijnen weer terug en op het eind van de rit is de auto 100% uw eigendom!

Fiscaal voordeel

Niet iedere ondernemer is er van op de hoogte dat een financiering van een auto middels financial lease fiscale voordelen kan opleveren. Men is namelijk direct economisch eigenaar van de auto en kan daarom profiteren van fiscale regelingen zoals investeringsaftrek. Ook de btw is aftrekbaar van de belasting evenals een gedeelte van de afschrijvingskosten. De auto mag je gewoon op de bedrijfsbalans activeren. De kredietfaciliteit breng je met deze investering dus niet in gevaar, aangezien de auto zelf altijd onderpand van de lessor blijft. Overigens kan je als ondernemer het object leasen tot maximaal de aanschafprijs, dit is exclusief de BTW. Deze BTW kan je dus meteen bij de belastingdienst terugvorderen. Laat de leasetermijnen stukken lager uitvallen door een slottermijn op te nemen in de overeenkomst. Slottermijnen zijn altijd gemaximeerd. Je betaalt dus altijd het grootste gedeelte van de aflossing tijdens de looptijd. Iedereen is met financial lease meteen eigenaar van de auto vanaf het moment dat de eerste leasetermijn is voldaan.

Financial lease berekenen & direct offerte aanvragen »

Leen calculator

Bereken hoeveel je kan lenen en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Waar kunnen wij je mee helpen?