Leningen samenvoegen

Wij van Het Financieringshuis komen regelmatig in contact met mensen die allerlei kleine leningen elders hebben afgesloten. Sommige van deze mensen komen in de problemen omdat ze geen overzicht meer hebben. Daardoor vergeten ze bijvoorbeeld om een bepaalde lening af te lossen of ze betalen zoveel rente dat het niet mogelijk is om daarnaast een normaal leven te leiden. Misschien dat ook jij op dit moment meerdere (kleine) leningen moet aflossen en onze hulp daarbij wel kan gebruiken? Niet dat wij voor jou zomaar even alle schulden op ons nemen. Dat zou te mooi zijn om waar te zijn natuurlijk. Maar via ons is het wel mogelijk om al je kleine leningen samen te voegen tot één nieuwe en overzichtelijke lening! Het voordeel voor jou? Je hebt overzicht en veel lagere maandlasten!

Wat zijn de voordelen van samenvoegen?

Heb je twee kleine leningen openstaan bij de bank? Sta je bijvoorbeeld in het rood op je betaalrekening en heb je elders een klein doorlopend krediet afgesloten? Dan kun je deze twee leningen samenvoegen tot één grotere lening. Dit is in de meeste gevallen kostenbesparend. Doorgaans wordt door kredietverstrekkers bij kleinere leningen een hogere leenrente gevraagd dan bij grotere leningen. Het grote voordeel van het samenvoegen van kleine leningen is dus dat je er veel geld mee kan besparen! Een ander voordeel is dat je meer overzicht hebt in je administratie. Soms kan het zo zijn dat je meer kosten maakt dan wenselijk is doordat je leningen samenvoegt. Lees meer daarover in het gedeelte hieronder.

Extra kosten die je maakt bij het samenvoegen

Bij bepaalde leningen, zoals de persoonlijke lening, moet je nagaan in hoeverre je bepaalde kosten maakt indien je deze in één aflost met een nieuwe lening. Bij de persoonlijke lening is namelijk het geval dat je deze niet boetevrij en/of versneld mag aflossen. Bereken de hoogte van deze boete en trek dit bedrag af van de geldbesparing die het samenvoegen van leningen je oplevert.

Bundelen van kredieten met variabele rente

Bij de wet is het zo geregeld dat kredietverstrekkers, bij kredieten met een variabele rente, nooit extra kosten in rekening mogen brengen indien de consument dit krediet wil samenvoegen met een andere lening. In dat geval moet het krediet namelijk versneld afgelost worden. Zo kan je bijvoorbeeld een doorlopend krediet, krediet op betaalrekening (dit is de mogelijkheid tot rood staan bij de bank) of verzendhuiskrediet altijd boetevrij en versneld aflossen.

Het Financieringshuis helpt je met samenvoegen!

Op de website van Het Financieringshuis kan je eenvoudig een aanvraag indienen voor het samenvoegen van meerdere leningen tot één lening. Vragen? Neem dan altijd vrijblijvend contact op met één van onze leenadviseurs. Leningen samenvoegen tot één nieuwe overzichtelijke lening? Het Financieringshuis helpt je graag! 

Leningen samenvoegen & offerte aanvragen »

Waar kunnen wij je mee helpen?