Geld lenen om zonnepanelen te plaatsen

Het aanschaffen van zonnepanelen is altijd een goede investering. Op termijn haal je die investering er altijd weer op en het levert je per direct geld op. Heb je niet zelf voldoende spaargeld om zonnepalen aan te schaffen? Geen nood! Je kan altijd geld lenen voor zonnepanelen. De persoonlijke lening is daarvoor het meest geschikt want de rente van een persoonlijke lening is aftrekbaar bij een koopwoning. Het Financieringshuis kan je hierover uitgebreid informeren.

Je persoonlijke lening

Het zal je misschien niets verbazen maar als je op zoek bent naar een geschikte lening om zonnepanelen aan te kunnen schaffen, dan kom je doorgaans altijd uit bij de persoonlijke lening. Dit is een lening waarbij je het leenbedrag altijd in één keer krijgt uitbetaald. Zelf bepaal je in hoeveel maanden je de lening aflost. Je kan de aflossing uitsmeren over meerdere jaren. We raden je aan om echter de looptijd zo kort mogelijk te houden, omdat je dan minder kosten maakt. De persoonlijke lening is een zeer transparante leenvorm; je weet exact hoeveel de lening je in totaal kost. De rente staat immers vast gedurende de looptijd en ook de looptijd staat vast. Je betaalt maandelijks hetzelfde bedrag aan aflossing en rente.

Is de rente fiscaal aftrekbaar?

De rente van persoonlijke leningen is aftrekbaar als je deze voor de verbouwing of voor onderhoud van je woning gebruikt. Het Financieringshuis kan je vertellen wat in jouw geval van toepassing is!

Speciale zonnepanelen lening

Een beetje zoekwerk leert je dat er ook speciale zonnepanelen leningen zijn. Of dergelijke leningen een goede keuze zijn is de vraag. Ook hierover kan een leenadviseur van Het Financieringshuis je uitgebreid adviseren. Vul het aanvraagformulier op onze website in of pak de telefoon en een van onze leenadviseurs staat je graag te woord.

Totale besparing berekenen

Uiteraard bespaar je direct na installatie van de zonnepanelen al op stroomkosten. Zonnepanelen leveren je een directe besparing op. Nog voordat je een lening afsluit is het verstandig om te berekenen wat je totale besparing is. Je betaalt rente over je lening en deze rente moet je bij de kosten van de zonnepanelen optellen om te kunnen berekenen wat je totale besparing op elektriciteit is.

Zonnepanelen lening offerte aanvragen »

Waar kunnen wij je mee helpen?