Persoonlijke lening ➡️

Een leenvorm die in Nederland veelvuldig afgesloten wordt is de persoonlijke lening. De lening is vooral geschikt voor degenen die een grotere aankoop willen financieren. Bij een grotere aankoop kan je denken aan een nieuwe keuken of auto. De persoonlijke lening is een leenvorm die jou vooral veel vastigheid en duidelijkheid biedt. Meer over deze manier van geld lenen lees je hieronder.

De persoonlijke lening, wat is het eigenlijk?

Een leenvorm die vandaag de dag erg populair is, is nog altijd de persoonlijke lening. Deze lening gebruikt men vooral om grotere aankopen mee te kunnen financieren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de aanschaf van een nieuwe auto door consumenten vaak gefinancierd wordt door een persoonlijke lening af te sluiten. Wat de kenmerken van deze geldlening zijn leggen we je nu uit.

De kenmerken

Als er één lening is die je veel zekerheid biedt dan is dat wel de persoonlijke lening. Je weet met deze leensoort vooraf altijd waar je aan toe bent. Want zo staat van te voren het leenbedrag vast en jij weet ook welk rentetarief daarbij hoort. De rente is tevens onveranderlijk, deze staat dus vast. Daardoor kan je berekenen hoeveel de geldlening je in totaal kost. Nu ben je er dus achtergekomen dat het leenbedrag en de rente vaststaan maar datzelfde geldt voor de looptijd van de lening: De looptijd van een persoonlijke lening staat vast. Je weet dankzij dat gegeven wanneer de lening is afgelost maar ook wat jij alles bij elkaar betaalt aan de maandelijkse aflossing. Maandelijks betaal je een vast bedrag terug aan de bank. In dit bedrag is een stuk aflossing en rente verwerkt. Bij vrijwel iedere persoonlijke lening betaal je in het begin van de looptijd meer rente dan aflossing. Op het eind van de looptijd is dit andersom.

Betaal je ook voor het afsluiten?

Bij vrijwel iedere bank en/of geldverstrekker in Nederland kan je terecht voor de persoonlijke lening. Doorgaans betaalt men geen extra kosten voor het afsluiten daarvan. Bij bepaalde kredietverstrekkers ben je echter verplicht om een z.g. 'overlijdensrisicoverzekering' af te sluiten. Daarmee voorkom je dat jouw familie met een geldschuld opzadelt, mocht je tussentijds komen te overlijden (wat wij natuurlijk niet hopen!). Meestal verwerkt een kredietverstrekker deze kosten gewoon in de rente en betaal je dus geen 'extra' kosten voor deze verzekering. Wél betaal je vrijwel altijd een boete als je vroegtijdig aflost. Maar heel zelden mag men een persoonlijke lening boetevrij vroegtijdig aflossen. Ook zal je extra kosten betalen indien je de persoonlijke lening niet aflost binnen de vooraf vastgestelde looptijd.

Belangrijke tip: Vergelijk altijd op basis van rentetarieven!

Wist je dat de rentetarieven voor de persoonlijke lening bij banken soms tot wel 2 á 3 procent uit elkaar kunnen liggen? Vergelijk daarom altijd alle aanbieders van persoonlijke lening of sluit een persoonlijke lening af via een bemiddelaar die voor jou kan vergelijken. Maar het liefst doen wij dat; Het Financieringshuis

Persoonlijke lening offerte aanvragen »

Leen calculator

Bereken hoeveel je kan lenen en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Waar kunnen wij je mee helpen?