Restschuld financieren

Veel Nederlanders hebben te maken met een restschuld. Een restschuld krijg je wanneer je huis onder water staat. De waarde van je woning is dan lager dan de schuld die je op dat moment hebt. Verkoop je de woning op dat moment? Dan blijf je met deze restschuld zitten. Voor mensen waarvan hun huis onder water staat is dat een reden om gewoon niet te verhuizen. Maar er zijn écht wel oplossingen zodat verhuizen mogelijk is.

Restschuld, wat nu?

In de laatste jaren is het aantal mensen dat een restschuld heeft gekregen aanzienlijk gestegen. De grootste veroorzaker was de dalende huizenprijs in Nederland. Tel daarbij op dat veel woningbezitters ook nog eens de overwaarde van hun woning hebben laten omzetten in een extra lening en je weet wat de uitkomst is. Nog steeds denken veel woningbezitters dat je niet kan verhuizen als je een restschuld hebt. Maar dat is gewoon niet waar. Laat via Het Financieringshuis je restschuld financieren en je kan vervolgens weer volop plannen maken voor de toekomst!

Hoe je restschuld financieren?

De schuld die je overhoud wanneer je een woning verkoopt noemen we de restschuld. Deze schuld kan je meenemen naar een nieuwe hypotheek, zelf financieren (met spaargeld) of apart laten meefinancieren in een nieuwe lening. De meest voor de hand liggende manier om van je restschuld af te komen is door spaargeld te gebruiken. We raden je echter aan om niet al het spaargeld dat je hebt in je restschuld te steken. Zorg ervoor dat je altijd een buffer overhoud zodat je onverwachte kosten kan opvangen. Want anders zal je in de toekomst misschien wel weer een lening moeten afsluiten om bijvoorbeeld je kapotte wasmachine te kunnen vervangen.

Speciale lening afsluiten om restschuld te financieren

Nu kan je natuurlijk een nieuwe hypotheek afsluiten en je restschuld daarin meenemen. Maar dit is niet altijd mogelijk. Zo stellen alle banken een limiet aan de hoogte van je restschuld die je maximaal kan meefinancieren. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om de restschuld apart te laten financieren. Je sluit daarvoor een speciale aanvullende lening af en kan tot maximaal €50.000 apart van je hypotheek laten financieren. Vervolgens bepaal je zelf bij welke bank je de nieuwe hypotheek onderbrengt.

Restschuld financieren via Het Financieringshuis

Ook bij Het Financieringshuis is het mogelijk om een speciale lening aan te vragen waarmee je de restschuld die je hebt financiert. Informeer naar de mogelijkheden, de voorwaarden of stel je prangende vraag m.b.t. jouw persoonlijke situatie aan een van onze leenadviseurs!

Restschuld financieren & lening offerte aanvragen »

Waar kunnen wij je mee helpen?