Geld lenen voor een caravan of camper

Een caravan of camper noemen wij ook wel eens gekscherend een huis met oneindig veel verschillende uitzichten. En eigenlijk is dat ook wel zo. Een caravan en vooral een camper staan voor vrijheid. Je kan gaan en staan waar je wilt en wanneer. Reizen en/of vakantievieren met een camper of caravan is voor veel mensen het moment om even het jachtige leven te ontvluchten. Maar niet iedereen heeft de financiële mogelijkheden om een caravan of camper te kopen. Misschien jij ook niet. In dat geval kan je geld lenen voor een caravan of camper en daar kan Het Financieringshuis je bij helpen!

Doorlopend krediet voor een caravan

Het doorlopend krediet is een leenvorm waarmee je de aanschaf van een nieuwe of gebruikte camper of caravan kan financieren. Je leent tot aan het limiet dat is afgesproken. Het is verstandig om een aflossingsplan voor jezelf te maken en je ook daaraan te houden. Je betaalt namelijk alleen rente over het bedrag dat je opneemt en niet over het deel dat je hebt afgelost. Des te sneller je het doorlopend krediet terugbetaald des te goedkoper je leent. Wel kan je altijd weer het geld opnemen dat je hebt afgelost.

Persoonlijke lening voor een caravan

Een persoonlijke lening is een goede lening wanneer je maandelijks hetzelfde bedrag aan aflossing kan betalen. Je lost af binnen een vooraf afgesproken periode. Het geld krijg je in één keer op de rekening gestort en daarmee kan je de caravan of camper betalen. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat je exact weet hoeveel de lening je kost dus ook wat de camper of caravan je in totaal gaat kosten. Tel de kosten van de lening dus bij de aanschaf op.

Looptijd en bestedingsdoel

Voordat je een lening afsluit voor een nieuwe/gebruikte camper of caravan is het belangrijk dat je rekening houdt met 't bestedingsdoel. Waarom is dat zo belangrijk? Het is vooral belangrijk dat je looptijd van de lening afstemt op de gebruiksduur. Dat geldt voor auto's en dus ook voor een aankoop van een caravan of camper. Verwacht je bijvoorbeeld 7 jaar lang een camper te gebruiken waarna je deze weer inruilt voor een ander exemplaar, dan sluit je ook een lening af met een maximale looptijd van 7 jaar. Zo blijft er geen schuld over terwijl je alweer toe bent aan een nieuwe camper of caravan. Houd dus rekening met het besteding wanneer je een lening gaat afsluiten. Het doorlopend krediet valt hierdoor in feite af als financiering. Wat zegt Het Financieringshuis hierover?

Leenadvies van Het Financieringshuis

Bij Het Financieringshuis te Oldenzaal kan je altijd terecht voor informatie en adviezen over diverse soorten financieringsvormen. Wij proberen je wensen in kaart te brengen en adviseren je vervolgens een bepaalde lening.

Camper of caravan lening offerte aanvragen »

Waar kunnen wij je mee helpen?