Geld lenen voor een nieuwe badkamer of keuken

Sommige mensen sparen geld jarenlang totdat ze eindelijk hun keuken of badkamer kunnen vernieuwen. Niets is verstandiger dan sparen voor dergelijke grote uitgaven. Maar soms komt het gewoon voor dat een keuken of badkamer sneller aan vervanging toe is dan werd voorzien. In dat geval is het niet onverstandig om geld te lenen als je er zeker van bent dat je die lening kunt terugbetalen. Ook voor keuken- of badkamerrenovaties kan een lening een uitkomst zijn. Hieronder lees je welke mogelijkheden je zoal hebt om de vervanging van je keuken of badkamer te realiseren, waar je rekening mee moet houden en hoe het zit met de belasting.

Hypotheek verhogen

Het verhogen van je hypotheek is een optie en het overwegen waard. Maar het is de vraag of een verhoging van je hypotheek verstandig is voor dergelijke uitgaven. Het behoort in elk geval niet tot de goedkoopste mogelijkheden en het is ook de vraag of een hypotheekverhoging in jouw persoonlijke situatie mogelijk is. Vraag eens een advies aan bij Het Financieringshuis. Leenadviseurs kunnen je tot in detail hierover informeren. Wel raden we je aan om een andere optie alvast in overweging te nemen: Hét Eigen Woning Voordeel Financiering als financieringsvorm voor een nieuwe keuken of badkamer.

Persoonlijke lening voor nieuwe keuken of badkamer

Eigenlijk is de persoonlijke lening een voor de hand liggende lening. Wil je geld lenen voor een keuken of badkamer, dan komt vrijwel iedereen uit bij deze leensoort. Het grote voordeel hiervan is dat je de lening afzonderlijk van je hypotheek kan afsluiten. Ook is de rente fiscaal aftrekbaar als je voldoet aan de voorwaarden. Ook hierover kan Het Financieringshuis je adviseren. Het komt erop neer dat de rente die je betaalt voor de persoonlijke lening onder de hypotheekrenteaftrek valt indien het geld wordt besteed aan je eigen huis. En dat is het geval bij een nieuwe badkamer. Of dit ook geldt voor een nieuwe keuken lees je hieronder.

Keuken of badkamer lening offerte aanvragen »

Waar kunnen wij je mee helpen?